Inspectorii ANPC au închis „La Cocoșatu” și au amendat restaurantul cu 20.000 de lei. Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la preparare şi consum uman a cantităţii de 52 kilograme de produse diverse, potrivit sursei citate.
ANPC a propus închiderea localului pe o perioadă de până la șase luni, însă asta nu înseamnă că acest lucru chiar se va întâmpla.
În momentul în care se remediază problemele pot să deschidă. Asta înseamnă de la o zi la maximum 6 luni. Deci nu înseamnă că o să stea până la şase luni pentru că oamenii au intrat în panică şi au început să îşi facă curat. Dacă ei îşi fac treaba şi într-o zi, ceea ce este puţin probabil, noi le dăm drumul
Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă din ANPC, pentru Agerpres:
Aceeași măsură a fost luată și cu restaurantul La Gil, care a fost amendat cu 55.000 de lei, deoarece nu erau respectate condiţiile de temperatură şi era utilizată practica comercială înşelătoare.
De asemenea, au fost retrase de la comercializare aproape 200 de kilograme de alimente.