Cărbunele de import, mai scump

“Creşterea preţurilor la cărbune se referă la cel de import. De obicei, înainte de intrarea în iarnă există, din păcate, o creştere determinată de asigurarea de stocuri”, ne-a spus Petre Nica liderul Sindicatului Minier Muntele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. În fine, autorităţile afirmă că termocentralele vor plăti anul acesta, pentru combustibil, cu 26% mai mult decât iarna trecută, lucru care s-ar putea oglindi fidel în buzunarele noastre, prin facturi cu 26% mai mari faţă de anul trecut.

Conform proiectelor, liberalizarea energiei presupunea preţuri mai mici

Programul de liberalizare a preţurilor la energie, adică eliminarea subvenţiilor, are la bază ideea realizării unor servicii de furnizare către consumatori a produselor industriilor de reţea (energie electrică, gaze, apă, căldură etc.) prin îmbunătăţirea siguranţei în alimentare şi prin preţuri mai mici, determinate de concurenţa dintre furnizori. Altfel spus, consumatorul ar trebui să poată să-şi schimbe furnizorul în cadrul unui interval scurt de timp – trei săptămâni -, dacă nu îi convine oferta. Lucru care, deocamdată, nu se întâmplă, dimpotrivă, preţurile cresc uniform, iar consumatorii nu pot face nimic, pentru că sunt captivi ai reţelelor de distribuţie.

Chevron continuă explorările la Vaslui


Oficialii companiei americane Chevron au anunţat, zilele trecute, că sunt în curs de avizare pentru amplasarea sondelor în alte trei localităţi vasluiene – Băceşti, Găgeşti şi Urdeşti. Anunţul vine la o lună de la încheierea activităţilor de explorare la Pungeşti. Activiştii împotriva exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice anunţă noi acţiuni de protest.

Urmărește-ne pe Google News