Cuprins:
Instituția de învățământ a avut o rată de promovabilitate a examenului de bacalaureat de 50%: doar doi au ajuns să dea examenul, iar unul l-a picat. Cei doi elevi erau din generații anterioare. Unul dintre ei a reușit să ia examenul de la prima sesiune, iar cel de-al doilea, care inițial picase bacalaureatul, a luat examenul în sesiunea de toamnă.
Rezultatul este unul favorabil totuși, deoarece în ultimii trei ani, instituția de învățământ nu a mai avut clase de liceu, ci doar o școală profesională, iar pentru a atrage mai mulți elevi, conducerea a înființat clase de seral acum doi ani.
„Ne mândrim cu rezultatele celor două unități de învățământ”
Cu toate acestea, elevii actuali care studiază la seral nu au ajuns încă în ani terminali pentru a susține examenul de bacalaureat.
„Criteriile de selecție și de evaluare îi aparțin administrației prezidențiale, care a organizat premierea. Cu toate acestea, ne mândrim cu rezultatele celor două unități de învățământ”, a declarat Sorin Mihai, inspectorul școlar general al Inspectoratului Județean Constanța.
Președintele Klaus Iohannis nu a fost înmânat pentru rezultatele elevilor, ci pentru inițiativele implementate în ultimii ani în cadrul instituției de învățământ.
Decorația nu a fost acordată pentru rezultate academice
Printre proiectele care au adus decorația se numără și proiecte de finanțare europeană și națională precum achiziția de mobilier nou și echipamente moderne. De asemenea, instituția de învățământ oferă o masă caldă elevilor, în fiecare zi.
„În ultimii 3 ani Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” nu a avut clase terminale de liceu, așadar la Examenul de Bacalaureat Național au participat numai elevi din serii anterioare. În ultimii doi ani școlari a avut doar clase de seral, care să preia în a XI-a elevii de învățământ profesional, care au finalizat cei 3 ani, așadar abia în anul școlar următor vom putea analiza rezultatele unei promoții curente.
Acestea sunt numai câteva informații despre rezultatele liceului, din ultimii ani. Pentru un liceu din mediul rural, considerăm că sunt eforturi remarcabile, iar dotările unității de învățământ și proiectele accesate pun în valoare echipa”, a mai spus Sorin Mihai.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Mirciulica • 11.10.2024, 12:07
Este idealul pe care și l-a propus klaun iohanis cu "Romania educata" si, că urmare, îl recunoaște și îl premiază. Este tot ce a putut să gândească și să realizeze klaun iohanis. Din cate am înțeles, el, bietul, nici la Sibiu nu a fost apreciat că profesor. Doar spiritul său de întreprinzător din imobiliare dar și in alte domenii ocultate la acest moment, l-a susținut. Dar va veni vremea sa fie devoalate și acestea.
Libertador • 10.10.2024, 20:41
Președintele Cotroceannis știe prea bine valoarea performanței. La fel ca și liceul decorat din Mihai Viteazu, și 'mnealui a făcut tot cam așa: a avut două mandate, dar a zburat cu jet-urile de lux doar în 50% din destinațiile de vacanță importante din lume. Hakuna Matata, Mihai Viteazu!
SG68 • 10.10.2024, 18:20
România educata. Recunoașterea nu e pentru merite academice ci pentru ca banii încasați pentru proiecte au ajuns bine….. cu bine.