Instituția de învățământ a avut o rată de promovabilitate a examenului de bacalaureat de 50%: doar doi au ajuns să dea examenul, iar unul l-a picat. Cei doi elevi erau din generații anterioare. Unul dintre ei a reușit să ia examenul de la prima sesiune, iar cel de-al doilea, care inițial picase bacalaureatul, a luat examenul în sesiunea de toamnă.

Rezultatul este unul favorabil totuși, deoarece în ultimii trei ani, instituția de învățământ nu a mai avut clase de liceu, ci doar o școală profesională, iar pentru a atrage mai mulți elevi, conducerea a înființat clase de seral acum doi ani.

„Ne mândrim cu rezultatele celor două unități de învățământ”

Cu toate acestea, elevii actuali care studiază la seral nu au ajuns încă în ani terminali pentru a susține examenul de bacalaureat.

„Criteriile de selecție și de evaluare îi aparțin administrației prezidențiale, care a organizat premierea. Cu toate acestea, ne mândrim cu rezultatele celor două unități de învățământ”, a declarat Sorin Mihai, inspectorul școlar general al Inspectoratului Județean Constanța.

Președintele Klaus Iohannis nu a fost înmânat pentru rezultatele elevilor, ci pentru inițiativele implementate în ultimii ani în cadrul instituției de învățământ.

Reprezentanții unităților de învățământ decorate de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni
FOTO Facebook

Decorația nu a fost acordată pentru rezultate academice

Printre proiectele care au adus decorația se numără și proiecte de finanțare europeană și națională precum achiziția de mobilier nou și echipamente moderne. De asemenea, instituția de învățământ oferă o masă caldă elevilor, în fiecare zi.

„În ultimii 3 ani Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” nu a avut clase terminale de liceu, așadar la Examenul de Bacalaureat Național au participat numai elevi din serii anterioare. În ultimii doi ani școlari a avut doar clase de seral, care să preia în a XI-a elevii de învățământ profesional, care au finalizat cei 3 ani, așadar abia în anul școlar următor vom putea analiza rezultatele unei promoții curente.

Acestea sunt numai câteva informații despre rezultatele liceului, din ultimii ani. Pentru un liceu din mediul rural, considerăm că sunt eforturi remarcabile, iar dotările unității de învățământ și proiectele accesate pun în valoare echipa”, a mai spus Sorin Mihai.

Urmărește-ne pe Google News