100 astfel de astfel de infochioșcuri a decis primăria Capitalei să cumpere în anul 2006. A luat într-un final doar 33, pe care a plătit puțin peste 1.700.000 de lei, adică 385.000 de euro. Abia peste patru ani, însa, în 2010, le-a amplasat pe principalele bulevarde din București.

Bârna risipei banului public nu sare însă în ochii autorităților. Așa că infochioșcurile ruginesc, servesc drept panouri de afișaj sau depozite ale persoanele fără adăpost. Așa este și cu acest punct de informare de lângă Guvernul României.

Cu o simplă atingere a ecranului, de la aceste infochioșcuri, bucureștenii ar fi trebuit să afle informații administrative, hărți ale traseelor turistice sau programul evenimentelor din Capitală.

La șapte ani de la instalarea lor pe străzi șI la 11 ani de la momentul în care s-a decis achiziția, infochioșcurile sunt nefuncționale. Ani de zile le-au trebuit autorităților ca să le branșeze la rețeaua de curent electric, iar astăzi aproape toate sunt… fără energie. Multe au fost vandalizate. Au rămas fără geamuri sau fără camerele de supraveghere. Cât și cum au funcționat, numai oficialii din primărie știu. Sunt un eșec, dar primăria Capitalei vrea de fapt să meargă mai departe cu proiectul.

„Direcția de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului București, analizează până la sfârșitul acestei luni cea mai bună soluție în vederea continuării acestui proiect”, răspunde Biroul de presă din Primăria Capitalei

Contractul semnat în 2006 prevedea cumpărarea a 100 de infochioșcuri cu aproape 6.300.000 de lei. S-au plătit însă numai 33 de puncte de informare cu puțin peste 1.700.000 de lei.

Sursa: stiriletvr.ro


Cât costă o noapte de amor cu un fotomodel? Dezvăluirile care au provocat un scandal monstru în lumea modei


Urmărește-ne pe Google News