Această declarație pare să confirme speculațiile unor analiști, potrivit cărora armata israeliană va încerca să creeze o zonă tampon în interiorul Gaza pentru a proteja mai bine orașele de la granița de sud a Israelului, astfel încât acestea să nu mai fie expuse la tipul de atac pe care Hamas l-a efectuat pe data de 7 octombrie.

Șeful armatei israeliene: Războiul Israelului cu Hamas „nu va fi scurt”

Șeful Statului Major al Forțelor de Apărare Israeliene, Herzi Halevi, a avertizat și el miercuri, în timp ce se adresa soldaților israelieni, că există pericolul unui conflict prelungit cu Hamas, relatează CNN și The Times of Israel.

„Acesta nu va fi scurt și chiar dacă va trebui să extindem campania în cazul în care un alt inamic se va implica, vom ști cum să ne descurcăm”, le-a spus Halevi soldaților în timpul unei vizite la baza aeriană Tel Nof, de lângă Rehovot.

Halevi a adăugat că Israelul „operează în conformitate cu legea”, spunând: „Suntem cu toții afectați, dar acționăm după rațiune. Luptăm cu perseverență și rămânem oameni, spre deosebire de cealaltă parte, care luptă ca niște animale”.

Purtătorul de cuvânt al armatei: „IDF acționează în conformitate cu dreptul internațional”

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, spune că armata are o „mare provocare” în ceea ce privește legitimitatea internațională pentru a acționa în Fâșia Gaza, în urma afirmațiilor false ale grupării militante Hamas potrivit cărora un atac aerian israelian ar fi provocat carnagiul de marți de la spitalul din Gaza, mai scrie Times of Israel.

De asemenea, a precizat că departamentul purtătorului de cuvânt al IDF a recrutat sute de rezerviști pentru a ajuta la eforturile de diplomație publică în timpul războiului.

„Am prezentat adevărul întregii lumi, iar în urma informațiilor fiabile și exacte, președintele SUA a adoptat poziția noastră”, a adăugat Hagari.

„IDF acționează în conformitate cu dreptul internațional și se angajează să fie serioase și exacte în raportări”, a mai spus el.

„Avem o mare provocare în ceea ce privește legitimitatea, împotriva unui inamic care nu are nicio valoare pentru adevăr”, a precizat Hagari.

Hagari spune că lupta pentru legitimitate este „dificilă, provocatoare și adesea frustrantă”, dar că este o „responsabilitate națională”.

Foto: Profimedia Images

Urmărește LIVETEXT: Israelul a acceptat să permită intrarea ajutorului umanitar în Gaza după explozia de la spital soldată cu cel puțin 471 de morți. Biden: „Nu vom sta deoparte”

Urmărește-ne pe Google News