Acesta este şi cazul Danone. Dupa primirea rezultatului pentru aflatoxină M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii sai de lapte, rezultat care era peste limita legala, producătorul a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectiva si, pentru siguranta consumatorilor, a decis sa blocheze in depozitul sau 75 tone de produse si sa retraga preventiv de pe piata unele produse care ar fi putut sa contina urme de lapte contaminat de la acea ferma. Procesul de retragere se desfasoara foarte rapid si se fac toate eforturile sa fie finalizat astăzi.
„Danone colaboreaza si este in legatura cu autoritatile pentru a garanta siguranta alimentara a laptelui colectat si ne asiguram toti clientii ca siguranţa alimentara ramane prioritatea noastră principala, in concordanta cu standardele companiei”, a declarat un preprezentant al companiei.
După alerta naţionala referitoare la aflatoxina, Danone Romania a implementat mai multe masuri suplimentare şi voluntare de auto-control faţă de obligatiile legale de monitorizare şi control si planul aferent validat de autorităţi, inclusiv achiziţia unui echipament propriu de testare a conţinutului de aflatoxină. Niciun lapte pentru care există suspiciunea unui conţinut de aflatoxină peste norme nu este acceptat în fabrică.
Recomandări
„Regizorul morţii”: Povestea lui Sergiu Bahaian, afaceristul care a comandat uciderea a trei oameni. Doi dintre ei au fost îngropaţi de vii
CITEŞTE ŞI
Aflatoxina răscoleşte în continuare România | 32 de dozatoare de lapte, închise
Pericolul din lapte: Cum te fereşti de aflatoxină
Află care este cantitatea de LAPTE care trebuie CONSUMATĂ într-o zi, pentru a te îmbolnăvi de la AFLATOXINĂ! Vei fi ȘOCAT!