Autorizarea de punere pe piață vine după un aviz al Agenției Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), care a concluzionat că lăcustele călătoare sunt sigure pentru consumul uman.
Produsele care conțin acest nou ingredient alimentar vor fi etichetate pentru a informa despre potențiale reacții alergice.
Această autorizare din partea Comisiei Europene urmează unui vot pozitiv, din septembrie anul trecut, dat de către statele membre cărora le-a fost trimisă cererea.
Lăcusta călătoare este cea de-a doua insectă aprobată drept aliment în Uniunea Europeană, după viermii de făină, în iulie anul trecut.
În mai multe studii, Organizația pentru Agricultură Alimentară a identificat insectele ca fiind o sursă de hrană extrem de nutritivă și sănătoasă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale.
Insectele, care sunt consumate zilnic de milioane de oameni de pe planetă, au fost identificate în cadrul Strategiei „Farm to Fork” ca o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita trecerea către un sistem alimentar sustenabil.