Ingrediente: 1 1/2 litru lapte, 6 oua, 7 linguri de zahar pudra, 2 pliculete zahar vanilat, 2 lingurite faina, un strop esenta rom.
Timp de preparare: 20 de minute.
Laptele se fierbe cu zaharul vanilat, dupa care se acopera si se lasa la aromat cateva minute. Albusurile se bat spuma si cand incep sa se intareasca se adauga treptat 3 linguri de zahar pana cand telul sta bine in albus. Laptele se pune intr-o cratita la foc mic si cu lingura se formeaza niste bulgari (oua) de albus. Se lasa in lapte pe o parte circa un minut dupa care se intorc cu spumiera pe partea cealalta. Dupa ce au fiert toate „ouale” de albus se lasa separat intr-un castron. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar, 2 lingurite de faina si un praf de sare, compozitie in care se toarna apoi treptat cate putin lapte fierbinte pentru a fi adusa la o temperatura aproape egala cu acesta. Se omogenizeaza totul in cratita cu lapte si se lasa la fiert amestecand continuu cateva minute pana fierbe faina. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga esenta de rom. Laptele preparat astfel se rastoarna peste „ouale” din albus. Se raceste si se pune in frigider. Se serveste rece, cu sos de fructe sau ciocolata.

 
 

Urmărește-ne pe Google News