Ţinând cont că toxiinfecţiile cu alimente din programul “Cornul şi laptele” au apărut nu doar la Galaţi şi că alimentele incriminate sunt produse la fabrici diferite, preşedintele CJ Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, crede că este vorba de un fenomen ce devine o urgenţă naţională, dar nu exclude nici un sabotaj al celor care poate nu mai vor acest program sau vor să creeze neplăceri industriei laptelui.
”Este o problemă naţională, cu multiple focare în ţară. Problema programului laptele şi cornul este o problemă naţională, mulţi au luat în discuţie oportunitatea acestui program. Probabil că ar trebui abordată această problemă ca o urgenţă naţională. Paharul acesta de lapte este şansa unui copil de a nu se culca flămând seara sau de a se culca semiflămînd şi nu flămând. Ca atare, această situaţie reprezintă o urgenţă naţională majoră care trebuie abordată nu la Galaţi, nu la Consiliul Judeţean, ci de un ansamblu de instituţii responsabile şi nominalizate de lege, la Bucureşti, şi cu maximă urgenţă”, a precizat dr. Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Acesta a mai precizat că, legal, CJ nu poate rezilia unilateral contractele cu furnizorul sau distribuitorul de lapte până la finalizarea anchetei epidemiologice, făcută de către Direcţia de Sănătate Publică şi de cea Sanitar Veterinară, care să arate unde a fost problema. Nicolae Bacalbaşa nu exclude nici varianta unui sabotaj.
“Industria laptelui în Romînia este o industrie importantă care, sigur, poate deranjează pe unii, poate este sabotată de unii. Este greu de emis o apreciere. Însă, eu unul cred că am în acest stat organe care urmăresc sabotajul”, a încheiat dr. Nicolae Bacalbaşa, preşedinte CJ Galaţi.