Tinerii care se imunizează pe durata acestei campanii se vor putea înscrie la cele trei tombole care vor avea loc pe data de 10 iunie la Slobozia, Fetești și Urziceni, informează Prefectura Ialomița pe Facebook.

De asemenea, autoritățile locale precizează că persoanele interesate, indiferent de vârstă, se pot vaccina fără programare la centrele de vaccinare din Slobozia, Amara, Ţăndărei, Feteşti, Urziceni și Fierbinţi-Târg, în perioada mai sus-menţionată.

Centrele de vaccinare vor fi deschise până la ora 22.00.

Maratonul vaccinării din perioada 31 mai-1 iunie se va desfășura la nivel național.

„Ne-am dori ca acest maraton să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare, evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici”, a declarat pe 18 mai Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, marți, 18 mai, într-o conferință de presă.

Cei sub 18 ani se pot vaccina și până atunci, în orice centru de vaccinare, „însă în zilele respective, 31 mai, 1 iunie, vom avea această prioritizare pentru această grupă de vârstă”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate 4.183.320 de persoane, dintre care 911.649 au primit prima doză, iar 3.271.671 au primit ambele doze, arată datele oficiale transmise marți, 25 mai, de Comitetul Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare.

Urmărește-ne pe Google News