„Ar suna oarecum binișor dacă ai zice că avem și noi șefa pe resurse umane pe Europa, dar acum câteva luni, domnul Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie, ceva deosebit pe economie. Păi, cum să ai ceva deosebit pe economie când tu ai cel mai mare deficit bugetar, deja specialiștii vorbesc de chiar 8% până la sfârșitul anului și te duci cu miloaga, cu săru mâna, cu capul plecat, la Comisia Europeană, la Ursula von der Leyen să te îngăduie să o mai lungești puțin cu deficitul bugetar și după aceea să te duci să negociezi pentru un mandat serios”, a spus Lasconi.

„Ce mandat pe economie e ăsta, e cu Resursele umane și stați să vedeți, știți care e culmea? Că este singurul mandat, deci este singurul, este absolut incredibil, care nu are nicio putere de decizie la nivelul Uniunii Europene”, a adăugat ea.

Roxana Mînzatu a primit marți, 17 septembrie, din partea șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, postul de vicepreşedintă executivă a Comisiei Europene, portofoliul fiind Competențe și Educație, Locuri de muncă, Drepturi sociale și Demografie.

Ciolacu voia un bărbat comisar european, von der Leyen i-a cerut o femeie

Premierul Marcel Ciolacu afirmase în vară că dorea un portofoliu în zona economică și îl voia pe Victor Negrescu pentru funcția de comisar european, dar Ursula von der Leyen, o susținătoare puternică a femeilor în funcții de conducere, a insistat ca România să nominalizeze o femeie, iar Victor Negrescu a fost astfel scos din calcul pe criterii de gen.

Roxana Mînzatu, care s-a declarat o „feministă convinsă”, a devenit astfel a treia femeie din România care ocupă funcția de comisar european, consecutiv, după Corina Crețu (2014-2019) și Adina Vălean (2019-2024).

Urmărește-ne pe Google News