Întrebată cum ar putea fi influențată candidatura sa la funcția de șef al Parchetului European măsura luată împotriva ei de secția specială pentru anchetarea magistraților, Kovesi a spus: „O să vedem, nu știu ce se va în vedere când se va negocia, nu știu cum au influențat negocierile evenimentele din ultima perioadă”.

Laura Codruța Kovesi este cercetată pentru mărturie mincinoasă, luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul referitor la extrădarea lui Nicolae Popa, în 2011.

Joi este programată a treia rundă de negocieri între reprezentanţii Parlamentului European şi ai Consiliului UE pentru numirea viitorului procuror-şef european. În ciuda anchetei din România, Parlamentul European o susţine în continuare pe Laura Codruţa Kovesi pentru acest post. Fosta şefă a DNA a contestat măsura, iar o decizie definitivă va fi luată miercuri e instanţa supremă, potrivit digi24.

Procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au anunţat vineri că fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, ea având şapte interdicţii, printre care obligaţia de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea procurorului de caz, să nu vorbească cu presa despre dosarul său şi să nu activeze ca procuror la Parchetul General.

Foto: Inquam Photos / George Călin


Citește și:

VIDEO/ Cătălin Măruță, la căminul de nefamiliști! „Voiam foarte tare să fiu în București”. Dormea pe o canapea metalică

Urmărește-ne pe Google News