UPDATE Ora 15:10 | Laurenţiu Baranga va fi plasat în arest la domiciliu, conform hotărârii pronunțate de instanță. Decizia poate fi atacată.
„[…] respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de urmărire penală nr. 162/P/2020 şi dispune măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul BARANGĂ LAURENŢIU”, se arată în închierea de ședință a instanței, dispusă astăzi.
„Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi pentru procuror”, se mai arată pe portalul instanței de judecată.
Laurenţiu Baranga a fost audiat astăzi la Parchetul General, în dosarul în care a fost reţinut pentru 24 de ore pentru înşelăciune
Baranga va ajunge în fața magistraților de la Judecătoria Sectorului 5, care vor decide dacă va fi sau nu arestat, conform Agerpres.
Laurenţiu Baranga a fost reţinut aseară, după ce poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au efectuat o percheziţie la domiciliul său din Râmnicu Vâlcea.
„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt”, susţine Poliţia Română.
Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de Baranga de la mai mulţi angajatori.
Baranga, numit în septembrie la Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor
Laurenţiu Baranga a fost numit la începutul lunii septembrie la conducerea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor și a demisionat din funcție pe 8 septembrie.
El şi-a luat diploma de Bacalaureat în anul 1999, la vârsta de 32 de ani, fiind absolvent al Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonid” din Bucureşti, apoi la vârsta de 41 de ani a absolvit Facultatea de Management – Universitatea Ecologică Bucureşti, iar la vârsta de 44 de ani devine doctor în management la Universitatea Valahia din Târgovişte.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro