„Asemenea riscuri (de a implica țări terțe în conflictul din Ucraina) există, desigur. În primul rând, ceea ce cere regimul de la Kiev atât de categoric – într-o manieră de afaceri, aș spune – de la patronii săi occidentali depășește toate limitele decenței și comunicării diplomatice. În al doilea rând, aceasta este o provocare directă, cu scopul de a atrage Occidentul în conflict”, a avertizat Lavrov.

Potrivit șefului diplomației ruse, „politicienii occidentali sănătoși la cap” înțeleg riscurile extinderii conflictului și nu acceptă astfel de scenarii, dar nu tot Occidentul aderă la acest punct de vedere.

„Voi spune sincer că în Uniunea Europeană, în special în partea de nord, sunt politicieni care sunt gata să facă această nebunie pentru a-și satisface ambițiile, dar țările serioase din UE, bineînțeles, sunt foarte conștiente că astfel de scenarii sunt inacceptabile”, a mai spus Lavrov.

Președintele american Joe Biden a anunțat marți că SUA vor trimite Ucrainei sisteme avansate de rachete cu rază medie de acțiune. Este vorba de HIMARS – sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate – care poate lovi ținte rusești la o distanță de până la 80 km și ar putea contribui la echilibrarea situației de pe front.

Anterior, și Kremlinul a spus că SUA „toarnă gaz pe foc” trimiţând noi arme Ucrainei.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

 
 

Urmărește-ne pe Google News