Plimbându-se prin magazin împreună cu responsabili ai lanţului de supermarketuri Perekrestok, Vladimir Putin s-a oprit brusc în faţa unui pachet cu crenvurşti. “De ce aceşti crenvurşti costă 240 de ruble (7,5 dolari)? E normal aşa?”, a întrebat premierul “Dar sunt crenvurşti de calitate superioară!”, a îndrăznit să se apere Iuri Kobaladze, directorul de relaţii comerciale al grupului X5 Retail, proprietarul reţelei de supermarketuri.

Nu i-au convenit preţurile mari

“Uitaţi, aceştia nu costă decât 49 de ruble”, a adăugat el. “Este foarte scump”, a replicat premierul rus. “Nu…”, a îndrăznit să răspundă Kobaladze. “Eu pot să vă arăt adaosul dumneavoastră (la preţ)”, a continuat Putin, scoţând din buzunar o hârtie. “Iată, la acest fel de crenvurşti adaosul este de 52%”, a demonstrat el. Ajungând la raionul de carne, premierul rus a lansat o nouă tiradă de critici împotriva preţurilor din supermarket, estimând că, de exemplu, la carnea de porc este afişat un cost de două ori mai mare.

“Este dublu. Credeţi că e normal aşa? E foarte scump!”, i s-a adresat Putin lui Kobaladze. Acesta a cedat în cele din urmă în faţa premierului. Începând de azi, el a scăzut preţurile la produsele din carne.

Urmărește-ne pe Google News