Celebra moare (zeama de varză murată) nu mai are nevoie de recomandări suplimentare. Dată pe gât ca atare sau folosită pentru a acri ciorba, rehidratează organismul, datorită sărurilor minerale pe care le conține (alcoolul elimină lichidele din corp – de aici senzația de sete mistuitoare, greață, slăbiciune generală).

Varza te tămăduiește și în alt fel. Pune câteva frunze de varză crudă pe un șervet împăturit. Întinde-te la orizontală și ține compresa aceasta pe frunte până când dispare durerea.

Și apa plată (nu carbogazoasă!) are același efect. Bea mai multe pahare, cu pauze și cu înghițituri mici.

Leacuri antimahmureală cu parfum inconfundabil

Ceapa este un remediu excelent împotriva durerilor de cap. Toacă una-două cepe, pune-le pe o bucată de tifon pe care o acoperi cu o pânză din bumbac și o aplici pe frunte. Lasă leacul să acționeze câteva minute. Altă variantă: înmoaie în apă clocotită două cepe. După ce s-au răcit, desfă câteva straturi de capă și pune-le pe frunte, fixându-le cu un bandaj. Stai așa până când a trecut durerea de cap. Neplăcut miros, dar cu folos!

Tot împotriva durerii de cap acționează și busuiocul.Ia o mână de frunze de busuioc și înmoaie-le în apă caldă 1-2 minute. Stoarce-le și aplică-le pe frunte, tâmple și ceafă, sub formă de cataplasmă. Lasă-le să acționeze 15 minute.

Miere și propolis. Starea de slăbiciune generală, tremurăturile, frisoanele sunt semnale transmise de sistemul nervos. Care suferă pentru că este privat de glucoză. Da, alcoolul scade și glicemia. Și unde se găsește glucoza de cea mai bună calitate? În miere și propolis. Deci folosește și aceste leacuri antimahmureală: ia câte 2 lingurițe de miere la fiecare 30 de minute. Timp de 4 ore. Între reprize bea apă plată. Dacă ai în casă tinctură de propolis, amestecă 50 ml într-un litru de apă plată și bea cu înghițituri mici.

Mere şi de roşii. Ca să scapi de ameţeli, bea, alternativ, câte un suc de mere şi unul de roşii (100 ml fiecare). Repetă de trei ori (în total, vei bea, pe parcursul zilei, 300 ml de suc de mere şi 300 ml de suc de roşii).

Mărar. Arsurile la stomac şi senzaţia de greaţă se calmează cu o infuzie din frunze de mărar: se pune planta în 250 ml de apă clocotită, se acoperă vasul şi se lasă între 3 şi 5 minute; infuzia astfel obţinută se împarte în două părţi egale, care se beau după micul dejun, respectiv după cină.

Citește și: Cum eviți efectele abuzului de vin roșu?

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News