Sucul de castraveţi dizolvă pietrele la rinichi.

Este un bun diuretic şi dă rezultate în bolile de rinichi, cum este litiaza renală. Se amestecă 200 ml de suc de castraveţi cu 200 ml de suc de morcovi şi de ridiche neagră, la care se adaugă puţină miere. În loc de ridichie neagră se mai poate folosi sfeclă roşie.

Sucul de cartofi cruzi tratează ulcerul.

Cicatrizează mucoasa stomacală datorită mineralelor pe care le conţine (cupru, calciu, magneziu), dar şi unei enzime din celulele vegetale. Fiindcă nu are un gust prea plăcut, se poate bea amestecat cu suc de morcovi. Dacă suferi de ulcer gastroduodenal, bea, timp de o lună, o jumătate de pahar cu suc, de patrucinci ori pe zi. Dacă suferi de diabet, este indicată o cură de doar zece zile.

Sucul de ceapă combate arteroscleroza.

Această boală se manifestă prin îngroşarea pereţilor arterelor. Ea poate fi prevenită cu ajutorul sucului de ceapă. La un litru de suc din ceapă roşie se pun 300 de grame de miere. Sucul se ţine la frigider şi se iau din el 50 ml pe zi, timp de trei-patru luni. Un pahar de suc de ceapă pe zi, diluat cu puţină apă, suc de ţelină sau de morcovi, alungă astenia.

Sucul de sfeclă roşie scade tensiunea.

Acesta are un conţinut foarte mare de nitraţi naturali, care dilată vasele de sânge şi combat hipertensiunea arterială. Se bea câte un pahar de suc pe zi, în trei reprize. Dacă nu îţi place gustul, îl poţi combina cu suc de morcovi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News