Născut cu un handicap care nu i-a permis niciodată să-şi folosească mâinile, Marian nu s-a dat bătut şi încă din copilărie a descoperit că singura diferenţă dintre el şi ceilalţi copii erau membrele folosite. „În timp ce copiii desenau pe asfalt cu mâinile, eu desenam pe asfalt cu picioarele”, a povestit Marian în emisiunea lui Mădălin Ionescu.
Îngeraş fără aripi! Delia s-a născut fără mâini şi fără picioare, iar părinţii ei au abandonat-o

Voinţa de a reuşi l-a determinat să înveţe să-şi folosească picioarele şi pentru a scrie, tânărul terminând-şi şcoala şi liceul la o clasă normală de artă, cu rezultate excepţionale, care l-au făcut apoi să vrea să urmeze şi o facultate de profil. „Nu am avut vreodată inhibiţii în legătură cu handicapul meu. Nu m-a făcut să mă simt diferit”, a declarat Marian.

Numai că în momentul în care a fost acceptat la Facultatea de Arte din Bucureşti, el a dorit să se rupă de familie, pentru a  învăţa să se descurce singur. Şi oricât de uimitor ar părea a reuşit! Se spală, se bărbiereşte, îşi găteşte, îşi spală, îşi calcă şi, cel mai important, se întreţine singur, pictând şi vânzându-şi tablourile. Şi toate aceste activităţi le realizează doar cu ajutorul membrelor inferioare.
Talentul şi perseverenţa îl ajută să nu se simtă un om încercat de o boală grea. Mai ales că a reuşit să îşi depăşească condiţia fizică, dupa cum chiar tânărul pictor afirmă. „Prin modul în care lucrez am reuşit să ies în faţă şi să fiu apreciat”, a declarat Marian Basa pentru emisiunea „Drept la ţintă”.

Citeşte şi: TÂNĂRUL CARE A REFUZAT SĂ-ŞI PLÂNGĂ DE MILĂ! S-a născut fără mâini şi fără picioare, dar are un job de succes şi s-a căsătorit cu o femeie superbă!

Urmărește-ne pe Google News