În acest sens, europarlamentarii au votat o Rezoluție, act normativ pe care Comisia Europeană va trebui să-l transforme în Directivă Europeană. Aceasta va deveni obligatorie pentru toate statele membre UE, și prevede limitarea obligatorie a acizilor grași produși industrial (TFA). Conform aleșilor europeni consumul acestora crește riscul de boli cardiovasculare, infertilitate, Alzheimer, diabet și obezitate.
Unule dintre produsele vizate de deputații europeni sunt uleiurile produse industrial, parțial hidrogenate. Eurodeputații menționează faptul că, potrivit Comisiei Europene, doar unul din trei consumatori din UE știe la riscuri se expune atunci când consumă alimente ce au în componență acizi grași produși industrial, ceea ce arată că măsurile privind etichetarea nu sunt suficiente.
”Grăsimile industriale sunt utilizate mai mult în alimente ieftine, ceea ce înseamnă că oamenii cu venituri mici sunt mai expuși la alimente cu conținut sporit de TFA. Acest lucru are potențialul de a mări inegalitățile sociale, iar această categorie este mult mai expusă bolilor incurabile”, spun eurodeputații.