Cuprins:
Reacția proprietarului
Șeful bucătar Georges Blanc, în vârstă de 82 de ani, a declarat pentru AFP: „Nu ne așteptam la asta. O stea va lipsi, va dispărea, așa că ne vom descurca cu două stele. Nu e o problemă.”
Istoria restaurantului
Fondat în 1872 sub numele „La Mère Blanc”, restaurantul a primit prima stea Michelin în 1929, la doar trei ani după ce Ghidul Michelin a început să acorde stele localurilor de fine dining. Conform CNN, steaua a fost acordată bunicii lui Blanc, Élisa, care a primit și a doua stea în 1931.
Criterii de evaluare Michelin
Un purtător de cuvânt Michelin a explicat pentru CNN: „Criteriile noastre de evaluare sunt aceleași de 125 de ani. Se concentrează exclusiv pe farfurie. Este vorba despre cinci criterii cheie:
- calitatea ingredientelor,
- tehnica de gătit,
- armonia aromelor,
- personalitatea bucătarului exprimată în meniu
- consistența între diferitele vizite ale inspectorilor.”
„Inspectorii Michelin vizitează restaurantul de mai multe ori pe an, cu inspectori diferiți de fiecare dată. Procesul este colegial – nu este o decizie luată de un singur inspector; este o decizie luată după mai multe vizite cu inspectori diferiți”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Meniul actual
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_19054685121e8bd25df770fb04a0ecee.jpg)
Restaurantul Georges Blanc este deschis doar 1 oră și 15 minute pentru cină joi și de vineri până duminică pentru prânz și cină. Oaspeții pot savura preparate creative cu pui de Bresse, homar și clătite în stil local, acompaniate de vinuri dintr-o cramă cu 140.000 de sticle.
Controverse legate de stelele Michelin
Ghidul Michelin s-a confruntat uneori cu reacții negative privind deciziile de a acorda sau retrage stele unor bucătari populari.
În ianuarie, bucătarul francez Marc Veyrat a interzis inspectorilor Michelin accesul în noul său restaurant, la cinci ani după ce a dat în judecată ghidul pentru o recenzie nefavorabilă a sufleului său de brânză.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/281_7b5eecd46c2ed116771d8b8d0dc194e5.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/153_442e1d7e5de0e81ba7eb12213daafa65.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/197_187c1f98291e213ad1aa19926de767e4.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/276_6e26fba102e1b9a432f9376bc404ce16.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/43_f718ab0a097fa424254a7df4d5714081.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/15_28c34895ffa4c75e09133ec3eea6f90c.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_be50e424e99b7fcc44707265787a0e0a.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_ea1add916daeedb289585f533688cb6d.jpg)