„În contextul economic generat de scăderea drastică a comenzilor pentru vehicule electrice, Leoni Bistriţa este nevoită să ia măsuri pentru consolidarea şi stabilizarea sustenabilă a operaţiunilor fabricilor din Bistriţa. În urma unei analize detaliate a situaţiei economice şi operaţionale actuale în zona electromobilităţii şi ca urmare a informării de către managementul companiei a organizaţiei sindicale, s-a decis reducerea numărului de angajaţi cu până la 10%. Această măsură este necesară pentru a menţine competitivitatea şi viabilitatea pe termen lung a companiei”, a transmis compania într-un comunicat, potrivit news.ro.

Leoni Bistriţa a susținut că va ajuta angajații concediați să găsească „noi oportunităţi de angajare”.

„Ştim că astfel de decizii sunt dificile şi apreciem în mod deosebit dedicarea şi eforturile fiecăruia dintre colegii noştri, într-o perioadă plină de provocări în industria auto, însă această măsură este absolut necesară pentru a putea continua să construim un mediu de lucru stabil şi sustenabil pentru viitor”, au precizat reprezentanţii companiei.

Leoni este un furnizor global de fire, fibre optice, cabluri şi sisteme de cabluri, precum şi de servicii conexe pentru sectorul auto şi alte industrii și se prezintă ca fiind unul dintre cei mai importanţi angajatori din ţară. Grupul de firme are aproximativ 95.000 de angajaţi în 27 de ţări şi a realizat în 2023 vânzări consolidate de 5,46 miliarde de euro.

În România, Leoni are aproape 12.000 de angajaţi, iar anul trecut cifra de afaceri a fost de peste 728 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News