LG Electronics va prelua 70% din acțiunile companiei austriece, iar LG Corp va cumpăra restul. LG Corp este holdingul care controlează restul de companii din grupul LG.

Furnizor pentru Audi, BMW, Mercedes, Porsche

Cu sediul în Wieselburg, ZKW este prezentă în Austria, Cehia, Slovacia, dar și SUA, China, India și Mexic.

ZKW are drept clienți companii precum Audi, BMW, Porsche și Mercedes.

În 2017, compania a avut venituri de 1,26 miliarde de euro.

LG Electronics vizează o creștere foarte rapidă a diviziei de componente auto. LG furnizează deja tablete de bord pentru Renault și furnizează inclusiv sisteme de infotainment, respectiv audio-video sau de navigație.

LG Chem, o altă companie din cadrul concernului, este cea mai mare companie din industria chimică din Coreea de Sud. Aceasta este la rândul ei unul dintre cei mai mari producători de baterii pentru mașini electrice din lume.

Recent, LG Chem a ales Polonia pentru construirea unei fabrici de baterii pentru mașini electrice.

Pe urmele altor giganți IT

LG nu este singurul grup de electronice care se orientează spre industria auto, mai ales că aceasta virează către mașinile electrice și autonome, devenind astfel tot mai tehnologizată.

Panasonic produce la rândul său baterii pentru mașinile Tesla, Sony vrea să furnizeze senzori pentru mașinile inteligente, iar Samsung a cumpărat la finele lui 2016 Harman Industries, care furnizează sisteme de bord pentru producătorii auto.

Samsung testează la rândul său sisteme de conducere autonomă.

Cel mai bun profit din 2009 încoace

LG Electronics a anunțat cel mai bun profit al său din 2009 încoace. Compania a scos 1,02 miliarde de dolari pe primul trimestrului al acestui an, în creștere cu 20%.

Veniturile au urcat cu 3,2%, până la 14,1 miliarde de dolari. Creșterea profitului vine în special datorită diviziei de televizoare. Grupul coreean pariază pe tehnologia OLED.

De asemenea, jumătate din profit vine din divizia de electrocasnice, în special frigidere și mașini de spălat.

Divizia de telefoane mobile este în continuare pe pierdere, cu un rezultat negativ de 127 milioane de dolari.

Compania va lansa curând noul smartphone LG G7 ThinQ.

Urmărește-ne pe Google News