O sumă de 7 miliarde de dolari va fi investită într-o fabrică de ecrane OLED din Coreea de Sud până în 2019.
Investiția va fi realizată de către LG Display, companie la care LG Electronics deține o cotă de 37,9% din acțiuni și este și cel mai mare producător de ecrane LCD (ecrane cu cristale lichide – n.r.) din lume.
La rândul său, LG Electronics este controlată în proporție de 31% de către LG Corp, restul titlurilor fiind tranzacționate pe bursă. LG Corp este compania-holding care controlează principalele entități ale grupului coreean. Conglomeratul LG este al patrulea ca mărime din Coreea de Sud, după grupurile Samsung, Hyundai Motor și Hyundai Group.
Anterior, din grupul LG s-au desprins alte două divizii, respectiv GS Holdings și LS Holdings, care operează separat.
În acest moment, principalele companii care compun grupul LG sunt LG Electronics, LG Display, LG Chem – care produce baterii și este cea mai mare companie din industria chimică din Coreea de Sud, dar și LG Uplus – al treilea operator de telefonie mobilă din țara asiatică.
LG Display a anunţat că va creşte totodată capacitatea de producţie de ecrane OLED (organic light-emitting diode – n.r.) mari din China, printr-o companie mixtă.
Anunțul privind investițiile LG Display vin în contextul în care presa scrie că viitorul iPhone 8 ar urma să aibă ecran OLED. Numai că Samsung, rivala clasică a LG, dar și a Apple, ar urma să fie furnizorul.
LG pariază, însă, pe viitoare comenzi. De altfel, profitul operaţional al LG Display a crescut în trimestrul al doilea la 721 milioane dolari, de 18 ori peste nivelul din același trimestru al anului trecut, însă puțin sub așteptări.
Ecranele OLED au avantajul că prezintă culori mai vii, iar pixelii se aprind individual. Astfel, ecranele OLED sunt și mai econoame în privința bateriei.
Apropo de baterie, anunțul LG Display vine după ce presa din Coreea de Sud a scris că LG Chem va produce bateriile pentru viitorul iPhone 9, ce ar urma să fie lansat în toamna lui 2018.
Concurență acerbă cu Samsung
Samsung Electronics a anunțat de curând că va investi 18,63 miliarde dolari în Coreea de Sud în domeniile semiconductorilor și ecranelor, scopul fiind de a-și menține poziția de lider în producția de componente electronice. Samsung a anunțat că planul său va crea 440.000 de locuri de muncă până în 2021.
Cea mai mare parte a banilor, respectiv 12 miliarde de dolari, vor fi direcționați către realizarea unei fabrici de memorii NAND. Acestea sunt folosite pentru stocarea datelor. Samsung va mai înfiinţa o nouă linie de producţie la fabrica de cipuri NAND în China. Alte 5,2 miliarde vor fi investite într-o nouă linie de producţie de semiconductori.
Citește și: Cât plătea preotul-cântăreț Cristian Pomohaci pentru o partidă de amor. Dezvăluiri șocante
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!