Vizitele Prinţului Charles de Wales (Charles Philip Arthur George Mountbatten- Windsor – pe numele său complet) în România mă fac să mă simt mândru de fiecare dată. Iată un aristocrat, un posibil cap încoronat, care preţuieşte aceste meleaguri, spaţiul carpato- danubiano-pontic. Nu-l sperie şi nici nu-l îngrijorează ce se spune despre noi, că suntem ţigani şi hoţi. Ba mai mult, şi-a cumpărat mai multe imobile aici.
Puţină lume ştie că actuala Casă Regală a Regatului Unit al Marii Britanii, Casa de Windsor, este la origini una germană: Casa de Saxa-Coburg şi Gotha. Abia în 1917, ca urmare a Primului Război Mondial, în care s-au confruntat Germania şi Marea Britanie, regele George al V-lea a schimbat numele casei regale în Windsor, localitate din Anglia unde regele avea ca reşedinţă Castelul Windsor.
Aşa că mi se pare normal ca Prinţul Charles să iubească meleagurile transilvane, peisajul molcom, aproape saxon. Să nu uităm că tocmai datorită geografiei acesteia speciale mii de germani s-au stabilit aici (saşii şi şvabii). Un singur lucru mă deranjează. Că Prinţul vorbeşte prea mult despre ţinutul Transilvaniei, nu despre România, iar eu nu uit că la Londra e sediul important al iredentiştilor maghiari.
Vineri, la plecare, un paparazzo mi-a vândut un pont: Charles a vizitat un sediu al SRI din Floreasca. Ce-o fi căutat acolo? Nu parea a fi ceva firesc. Implicare politică, un posibil atentat pus la cale de cine ştie ce extremişti împotriva lui? Am încins telefoanele. Până la urmă, misterul era secretul lui Polichinele. Prinţul a mulţumit SRI pentru pază şi protecţie. Începe să-mi placă şi mai mult: are maniere! Nu te-ar interesa Coroana română?

Urmărește-ne pe Google News