Iată însă că în anul 2011, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a aflat secretul lui Polichinele: UDMR funcţionează ilegal: “UDMR este o formaţiune tolerată în forma care este. În mod normal, ea poate fi contestată şi cred că au fost încercări de a contesta UDMR la Tribunal, că nu este un partid politic. Dar sigur că nimeni nu a făcut-o, pentru că UDMR este un partener comod de guvernare, nu are nimeni interesul să-l distrugă”. Am lămurit că Uniunea a fost contestată, dar nu mai revin. E strict problema consilierului care judecă viaţa politică românească în desene animate: Albă ca Zăpada, Tom şi Jerry etc. Probabil că nu-i departe de adevăr!
Altul e mesajul trimis de Lăzăroiu către UDMR. Nu mai negociaţi cu Opoziţia. V-am dat tot ce-aţi dorit, fiţi corecţi! Lăsaţi hârjoneala cu USL, că poate veţi avea probleme în justiţie!
Adevărul este că UDMR se află într- o criză identitară, iar propriul său electorat este dezamăgit de balcanizarea liderilor. Se pregătesc deja alte formule politice pentru minoritatea maghiară, iar Laszlo Tökes e, ca de obicei, pe fază. Vizazi de teoriile elucubrante ale fostului episcop Tökes s-ar putea să ducem dorul UDMR. Sau ăsta-i jocul?

Urmărește-ne pe Google News