Degeaba încearcă unii să minimalizeze referendumul care va avea loc în Bucureşti pentru Legea Capitalei, iniţiată de Elena Udrea. Poate nu înţeleg politica, nu pricep că este prima bătălie electorală semnificativă după prezidenţialele din 2009. Şi este pentru întâia dată când PDL dă piept cu Opoziţia unită. Referendumul nu este doar o luptă politică pentru Capitală, ci pentru întreaga ţară. În politică s-a demonstrat că Bucureştiul dă ora exactă. O înfrângere a PDL la referendum ar arăta că Opoziţia are suficientă forţă pentru a câştiga alegerile de anul viitor. Uniunea Social-Liberală (USL) a înţeles miza enormă a acestui referendum, iar PSD şi PNL intră cu totul în bătălie. Se implică chiar şi preşedinţii de partid Ponta şi Antonescu. Pentru a-şi proteja fotoliile de primari de sector, Chiliman şi Piedone au început şi ei să atace.
De partea cealaltă, cu excepţia lui Udrea, restul taie frunze la câini, se gândesc la combinaţii, visează la epoca post-Băsescu. Rezultatele pot fi dezastruoase pentru PDL, deoarece unii pedelişti se fac că plouă: Blaga, Videanu, Negoiţă etc. Udrea îl copiază aproape mimetic pe Băsescu. A lansat tema câinilor comunitari, vrea o lege a Capitalei. Ca preşedinte al PDL Bucureşti, nu doar că a cerut un referendum, dar îl va şi iniţia, având majoritatea în Consiliul General.
Probabil că unii aşteaptă ca Udrea să-şi rupă gâtul, să apară ei ulterior ca salvatorii partidului, “centaurii”, “greii”. Uită un lucru esenţial: odată pierdut Bucureştiul, îşi pot lua adio de la putere. Pun pariu ca USL îi va zdrobi cu peste 60%.

Urmărește-ne pe Google News