„Ce-i la noi, întotdeauna, în ultimul timp, când se solicită ridicarea imunității, se votează ridicarea imunității. Și, în același timp, sunt convins că și Nelu Tătaru dorește să se facă dreptate acolo și să se limpezească lucrurile. Ce să spun? În general, ați văzut că nu comentăm lucrurile acestea”, a spus Virgil Guran.

Apoi, magistrații vor decide dacă este vorba de o mită sau a fost o recunoștință după actul medical, a comentat Guran.

„Văd că interpretează cei care se pricep în toate felurile, dar asta o va stabili instanța. Sincer să fiu, eu îi cunosc bine și pe el, și pe Pîrvulescu și îi cunosc de mulți ani. Orice poți să spui de ei, dar nu că ar fi infractori”, încheie Virgil Guran.

DNA cere ridicarea imunității parlamentare a lui Nelu Tătaru pentru percheziție

Anunțul vicepreședintelui PNL vine la o zi după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că solicită aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea percheziţiei informatice şi domiciliare în dosarul fostului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J. referatul şi copia dosarului penal (10 volume) întocmite de procurorul din cadrul Serviciul Teritorial Iaşi, pentru a fi înaintate ministrului Justiţiei, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaţilor (…) încuviinţarea percheziţiei informatice şi domiciliare”, se arată în comunicatul DNA, transmis, vineri, presei.

În cazul membrilor Parlamentului, perchezițiile sunt condiționate de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv. Cererea de ridicare a imunității va fi trimisă Camerei Deputaților, care conform procedurii ajunge în Biroul Permanent, este trimisă Comisiei juridice pentru raport și apoi supusă votului în plen.

Video: Declarațiile lui Nelu Tataru la ieșirea din sediul DNA Iași.

Conducerea Camerei Deputaţilor, în şedinţă după ce DNA a cerut încuviinţarea pentru percheziţii în cazul lui Nelu Tătaru

Conducerea Camerei Deputaţilor se reuneşte, vineri, de la ora 14:15, în şedinţă online, după ce DNA a cerut încuviinţarea pentru percheziţii informatice şi domiciliare în cazul lui Nelu Tătaru.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a adresat preşedintelui Camerei Deputaţilor, vineri, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului PNL, în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia.

„Cererea a fost transmisă în temeiul art. 72 din Constituţia României precum şi a art. 23, alin. (1) şi art. 24, alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată”, arată Ministerul Justiţiei.

DNA a anunţat că a făcut demersurile necesare pentru ca ministrul Justiţiei să solicite încuviinţarea Camerei Deputaţilor pentru percheziţii informatice şi domiciliare în cazul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii a fost demis de la conducerea PNL Vaslui, prin decizia Biroului Politic Naţional al partidului, la propunerea preşedintelui Nicolae Ciucă.

Ce acuzații i se aduc lui Nelu Tătaru

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a fost pus joi sub urmărire penală de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). El este cercetat pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori.

El ar fi primit ca mită, în decurs de trei luni, sume de bani între 100 şi 500 de lei, precum şi alimente, de la 45 de persoane, conform DNA.

Vineri, DNA l-a acuzat și pe senatorul Eugen Pîrvulescu de instigare la infracţiunea de cumpărare de influenţă. Eugen Pîrvulescu a anunţat, pe 7 octombrie 2024, că părăseşte PNL Teleorman şi se alătură lui Mircea Geoană, despre care crede că va câştiga alegerile prezidenţiale.

Urmărește-ne pe Google News