politicienilor. Cel mai putin vehement a fost insusi seful Guvernului, Calin Popescu Tariceanu, care a declarat ca restructurarea nu este „in momentul de fata o prioritate”. Afirmatia este oarecum ciudata in conditiile in care un ministru al cabinetului sau si un apropiat al premierului, Bogdan Olteanu, a anuntat iminenta remaniere din luna mai.
Primii care au reactionat au fost liderii partidelor aflate in coalitia guvernamentala. Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban (foto), crede ca o remaniere poate avea loc doar la indicatia sefului statului: „Remanierea nu poate avea loc decat daca este fortata de Traian Basescu. Consider drept zvonistica informatiile potrivit carora ministrii democrati si-ar da demisia, un film deja vazut pe vremea lui Victor Ciorbea. Oricum, noi avem oameni pregatiti pentru a prelua toate ministerele”, a precizat el. Informatia privind demisia ministrilor PD a fost lansata de Adrian Nastase, duminica seara, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Iasi.
Democratii, prin vocea presedintelui interimar Emil Boc, au confirmat si ei ca va fi restructurare. „Restructurarea actualului Guvern va fi finalizata o data cu incheierea sesiunii parlamentare, la 30 iunie”, a mai explicat Boc, precizand ca se lucreaza de mult la acest proiect.
Cel mai deranjat de ideea remanierii sau restructurarii Cabinetului s-a aratat a fi vicepremierul Marko Bela. „Remanierea Guvernului este o actiune pe care o consider inoportuna dar necesara, iar astfel de actiuni au loc periodic peste tot in lume”, a mai spus udemeristul.
La randul sau, Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al PUR, reprezentantul celui de-al patrulea partid aflat la guvernare, a mers mai departe, trecand peste remaniere si restructurare si condamnand vehement ideea anticipatelor dorite de Traian Basescu. „Alegerile anticipate nu sunt benefice pentru interesul national. Remanierea este treaba Guvernului. Am convingerea ca premierul va decide cand, cum si daca este necesara o remaniere guvernamentala”.
Reprezentantii principalelor partide de Opozitie, PSD si PRM, vad semnalul privind remanierea, restructurarea sau declansarea anticipatelor ca fiind un semn de slabiciune din partea actualei Puteri.