Discuţii pentru atragerea moldovenilor

“Trebuie sa demontăm mitul că litoralul românesc e scump şi prost. Serviciile s-au îmbunătăţit, sunt oferte pentru toate categoriile de turişti”, ne-a declarat Adrian Voican (foto), membru în comisia de turism intern a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România.
În cadrul unei ample acţiuni de promovare a litoralului nostru, acesta a adus săptămâna aceasta un autocar plin cu agenţi de turism din Republica Moldova, pentru a-i convinge să promoveze litoralul nostru.
“Am fost de patru ori la Chişiău pentru discuţii. Limba şi apropierea geografică ar putea face din moldoveni nişte clienţi foarte buni. Un alt avantaj e că, spre deosebire de bulgari, la noi viza e gratuită”, a încheiat Voican.

Primăria Constanţa are un proiect îndrăzneţ! Investeşte 20.000.000 € în staţiunea Mamaia

În şedinţa desfăşurată ieri, consilierii municipali ai oraşului Constanţa au aprobat Planul Urbanistic Zonal al staţiunii Mamaia, astfel că în curând vor face investiţii majore în cea mai de fiţe zonă a litoralului românesc.
Primăria Constanţa are planuri mari la Mamaia. Autorităţile doresc să refacă zona de promenadă şi piaţetele publice, să instaleze trei pasarele pietonale peste bulevardul Mamaia şi să construiască un debarcader în nordul staţiunii.
Mai mult, se vrea realizarea u n u i proiect care vizează lărgirea considerabilă a plajelor. Costurile pentru toate aceste planuri se ridică la circa 20 de milioane de euro. Referitor la investiţiile private, în zona Cazino vor fi ridicate încă trei imobile, ceea ce înseamnă încă 700 de spaţii de cazare pentru turişti.
În Eforie ar putea dispărea plaja!
În acest timp, autorităţile din Eforie se plâng că, în lipsa investiţiilor, staţiunea riscă să rămână în câţiva ani fără plajă.
“Plaja dintre Eforie Nord şi Eforie Sud riscă să dispară în următorii ani. Având în vedere evoluţia din ultimii ani a zonei, dacă nu se intervine destul de urgent, adică anul acesta să înceapă lucrările, este posibil ca proprietăţile să aibă probleme mari la fel ca în februarie anul trecut, când au fost luate de apă”, a declarat primarul oraşului, Ovidiu Brăiloiu. În urmă cu aproximativ 30 de ani, plaja din zonă avea o lungime de 100 de metri până la mare, iar în prezent în unele zone mai ajunge doar la 10 metri.

Vacanţe-chilipir la munte

Dacă aţi plănuit să mergeţi în vacanţă, luaţi aminte că, până la mijlocul lunii iunie, se derulează programul “O săptămână la munte”, care vă permite să vă cumpăraţi sejururi la tarife mult mai mici. Aproximativ 158 de lei costă cinci nopţi de acazare la un hotel de două stele, 258 de lei la unul de trei stele şi 358 de lei costă un sejur într-un hotel de patru stele. Cele mai multe hoteluri participante în acest program sunt din judeţele Prahova şi Buzău.

 
 

Urmărește-ne pe Google News