Dosarul paznicilor găsiţi morţi în fabrica de ciment din Bucureşti este departe de a fi rezolvat. După descoperirea celor două cadavre, poliţiştii de la „Omoruri” din Poliţia Capitalei şi procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au început o anchetă, iar după primele investigații, fraţii Florin şi Marian Bonciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, dar eliberaţi apoi, prin decizia Tribunalului București, care a decis ca ei să fie cercetați sub control judiciar.

Fraţii Marian şi Florin Bonciu sunt, din 17 iulie, sub control judiciar, însă Parchetul a făcut apel, care se va judeca marţi 24 iulie, la Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătorul care a decis să nu-i aresteze pe cei doi suspecţi motivează de ce nu a luat această măsură. Magistratul scrie în motivare că, din probe, ar fi trebuit să rezulte „suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit o infracţiune”.

„Cei doi inculpaţi sunt suspectaţi doar pentru că nu sunt probe pentru a fi suspectate alte persoane”

Analizând datele din dosarul în care procurorii au cerut arestarea preventivă a fraților Bonciu, judecătorul arată că „nu există probe directe, obiective, care să sprijine o identificare obiectivă şi mai precisă a făptaşului sau făptaşilor”.

Pe de altă parte, notează judecătorul, „(…) întregul raţionament al organelor de urmărire penală este un raţionament de tipul «cei doi inculpaţi sunt suspectaţi doar pentru că nu sunt probe pentru a fi suspectate alte persoane»”.

Judecătorul spune că cercul de suspecţi s-a mărit, nu s-a micşorat

Magistratul de la Tribunalul Bucureşti consideră că „descoperirea celor două cadavre şi a mijloacelor de probă administrate după acest moment nu numai că nu a contribuit la micşorarea cercului de persoane bănuite de prima faptă, ci, dimpotrivă, cercul acestor persoane s-a lărgit prin includerea şi a altora”.

Parchetul ar fi greşit când a spus că fraţii Bonciu nu au alibi

Judecătorul susține că procurorii Parchetului Tribunalului București au concluzionat greşit că fraţii Marian şi Florin Bonciu, de fel din judeţul Vaslui, nu ar avea alibi.

„Din lecturarea declaraţiilor tuturor (…) aflaţi în incinta (…) în seara şi noaptea respectivă, observăm că mai sunt şi alte persoane care sunt rude (…) – şi că între (…) respectivi există diverse relaţii de prietenie şi de afinitate, astfel că o analiză obiectivă a declaraţiilor acestora ar trebui să ia în considerare toate aceste aspecte, astfel încât să nu se plece de la premisa că doar cei doi (…)  ar putea să îşi ofere un alibi unul celuilalt şi că toţi ceilalţi martori audiaţi ar fi persoane demne de crezare”, a mai notat judecătorul în motivarea deciziei de a nu-i aresta pe Marian și Florin Bonciu.

În cazul paznicului găsit mort anul trecut, nu a fost niciun suspect

În ce privire crima care a avut loc anul trecut, în aceeaşi fabrică de ciment din Capitală, judecătorul menţionează că, „după descoperirea cadavrului primei victime, cercetările organelor de urmărire s-au axat pe investigarea a diverse piste, fiind posibil ca omorul primului (…) să fi fost comis din răzbunare, din gelozie sau de către o persoană care să fi fost surprinsă (…) la furat”.

Cercetările făcute în cazul paznicului găsit mort anul trecut, în stare de putrefacţie, la o lună după ce fusese dat dispărut, nu au dus la identificarea unui presupus autor.

„(…) dacă materialul probator strâns din septembrie anul trecut şi până la începutul lunii iulie a anului acesta ar fi permis ca o anumită persoană concretă să poată fi suspectată de primul omor, atunci cu siguranţă că organele de urmărire ar fi formulat deja o acuzaţie formală împotriva acesteia, şi ar fi luat ei înşişi o măsură preventivă cu privire la acea persoană”, se precizează în motivarea judecătorului.


Citește și:

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ: Libertatea a intrat în posesia expertizei medico-legale într-un dosar tulburător. Omorâtă de infecții și mințită!

 
 

Urmărește-ne pe Google News