Costuri aproximative ingrediente: dovleac- 3 lei, ceapă- 0,50 lei, ţelină- 2 lei, coriandru- 0,50 lei, ardei- 1 leu, scorţişoară- 0,50 lei, sare, piper- 0,50 lei. Total= 8 lei
Ingrediente: 1 kg dovleac, o ceapă, 2 morcovi, o țelină, 400 ml apă, 3 linguri de ulei, 2 linguri boabe coriandru, un vârf de linguriță scorțișoară, un ardei iute uscat, sare, piper
Preparare: dovleacul se curăță de coajă și se taie felii aproximativ egale. Seminţele se curăţă şi se prăjesc. Boabele de coriandru pisează împreună cu ardeiul. Feliile de dovleac se pun în tava de cuptor și peste ele se presară amestecul de coriandru cu ardei iute și scorțișoară. Se stropesc cu ulei. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 40 de minute. Morcovii și țelina se taie cubulețe, ceapa se taie solzișori. Se călește ceapa în ulei împreună cu rădăcinoasele. Când s-au înmuiat, se adaugă dovleacul copt și apa. Se lasă să fiarbă 5-10 minute, apoi se mixează totul cu blenderul vertical. Se servește cu crutoane şi se decorează cu mieji de dovleac.
Citeste si: 7 reţete inedite cu dovleac