Într-un comunicat transmis redacției, AFIR precizează că, la momentul lansării aplicației, în 2018, aceasta includea 230 de producători și 753 de produse listate.
Dar numărul lor a crescut considerabil și acum sunt înscriși 957 de producători și 2.883 de produse. Cea mai mare creștere o reprezintă produsul montan, de la 36 în anul 2018, la 1.906 în acest moment.
De asemenea, au înregistrat creșteri și produsele tradiționale (de la 592 la 656), produsele viticole atestate, cât și restul produselor atestate la nivelul Ministerului Agriculturii.
Aplicația include modulul privind produsele atestate la nivel național (produse tradiționale, montane, cu rețetă consacrată), la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicație geografică protejată – IGP) și modulul privind pensiunile agroturistice (pensiuni turistice, pensiuni agroturistice, puncte de informare turistică, centre de recreere).
Utilizatorii pot verifica autenticitatea produselor și consulta detaliile referitoare la producător și la rețetele utilizate, cu ajutorul funcției de scanare a codurilor QR aplicate de producători în punctele de desfacere a produselor omologate.
CPAC afișează cu ajutorul Google Maps toți producătorii de pe teritoriul României care dețin certificate de calitate, cu ajutorul indicatorilor sortați pe culori, în funcție de tipul de produse realizate și permite accesarea detaliilor legate de produs apăsând direct pe semnul de pe hartă, indicarea drumului către producător, aflarea datelor de contact ale producătorilor, cât și afișarea tuturor produselor realizate de producător.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro