Pentru apartamente de bloc ai nevoie de: cerere-tip; fişa bunului imobil; releveul apartamentului (schiţa la scara 1:100 sau, după caz, 1:50, întocmită de o persoană fizică sau juridică autorizată de Oficiul Naţional al Cadastrului); plan de amplasament şi delimitare a bunului imobil, la scara 1:500, 1:1.000 sau 1:2.000; copie a actului de proprietate al imobilului; copie a actului de identitate al proprietarului; declaraţie pe proprie răspundere privind identificarea şi individualizarea limitelor bunului imobil măsurat; memoriu tehnic.
Pentru terenuri În cazul terenurilor, cu sau fără construcţii, ai nevoie de: cerere-tip; plan de amplasament şi delimitare a bunului imobil, la scara 1:500, 1:1.000 sau 1:2.000, întocmit conform normelor tehnice pentru introducerea cadastrului general; plan de încadrare în zonă la scara 1:2.000, 1:10.000 sau 1:25.000 (în fişa bunului imobil); fişa bunului imobil; copie de pe actul de proprietate al imobilului; copie de pe actul de identitate al proprietarului; memoriu tehnic; inventar de coordonate; descrierile topografice ale punctelor vechi şi noi; calculul analitic al suprafeţelor; declaraţie pe propria răspundere privind identificarea şi individualizarea limitelor bunului imobil măsurat.
Este obligatoriu fondul de rulment?
Deşi îmi plătesc la timp întreţinerea, administratorul blocului în care locuiesc îmi solicită o sumă de bani în plus, pentru fondul de rulment. E normal? Ana Stănilă, Bucureşti
Răspuns: Da, atât timp cât există restanţieri la plata întreţinerii, administratorul trebuie să aibă un fond din care să plătească la termen facturile pentru utilităţi: apă, curent, gaze etc.
Când mă pot pensiona la limită de vârstă? Sunt născut în iunie 1955 şi am o vechime de 40 de ani de muncă. Când pot ieşi la pensie? Aurel Prioteasca, Bucureşti
Răspuns: În prezent nu vă puteţi pensiona decât anticipat parţial, în luna iunie, când faceţi 60 de ani. Ca să vă puteţi pensiona anticipat aveţi nevoie de o vechime de 43 de ani. Altfel, veţi ieşi la pensie doar la 65 de ani.