Când alegeţi o cutie cu margarină de pe raftul magazinelor, verificaţi următoarele aspecte:

  • să nu conţină grăsimi hidrogenate sau parţial hidrogenate;
  • cantitatea totală de grăsimi să fie redusă, pentru ca aportul caloric (“doza” de calorii care îi este furnizată organismului) să fie, de asemenea, redusă;
  • să conţină acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, foarte importanţi pentru menţinerea colesterolului în limite normale şi, implicit, pentru sănătatea sistemului cardio- vascular: nutriţioniştii recomandă un conţinut de Omega 3 de minimum 30% din necesarul zilnic/20 g produs şi un conţinut de Omega 6 de minimum 15% din necesarul zilnic/20 g produs;
  • ce uleiuri sunt folosite la prepararea margarinei: uleiul de floarea-soarelui conţine în mod natural o cantitate mare de Omega 6, iar uleiurile din rapiţă şi din in conţin în mod natural o cantitate semnificativă de Omega 3.

Urmărește-ne pe Google News