Există mai multe posibilităţi pentru a plăti online. Iată una din ele. Intri pe “Amenda-Online. ro” şi completezi formularul de pe prima pagină cu toate informaţiile: tipul de amendă (de circulaţie sau pentru lipsa rovinietei), numele şi prenumele şoferului amendat, CNPul acestuia, judeţul, localitatea, telefonul mobil, e-mailul, seria, numărul şi data procesului- verbal şi valoarea amenzii.
Apoi bifezi opţiunea de plată preferată: card de debit/ credit (Visa, Visa Electron, MasterCard sau Maestro) sau ordin de plată şi apeşi pe “Plateste acum”. Vei fi redirecţionat către o pagină securizată care procesează plata amenzii online, unde vei introduce informaţiile cardului tău şi unde vei achita efectiv suma.
Procesarea tranzacţiei online este făcută de MobilPay. După confirmarea plăţii de către procesator, pe adresa de e-mail vei primi dovada achitării amenzii, pe care o poţi printa pentru a o trimite, în 15 zile, agentului constatator.

Telefonul cititorului: 021.203.08.49 (Luni-vineri 12.00-16.00)

Ce dividende acordă SIF Banat Crişana?
Am nişte acţiuni la SIF Banat- Crişana şi nu mai ştiu nimic despre ce se întâmplă cu ele. Puteţi să-mi spuneţi dacă mai primim dividende pentru aceste acţiuni? Iosif Uruci, Caransebeş
RĂSPUNS: SIF1- Banat Crişana a hotărât, în AGA din 29 aprilie 2015, să acorde în acest an un dividend brut în valoare de 0,10 lei/ acţiune. Pentru persoanele fizice, plata se face în numerar, începând cu data de 4 septembrie a.c, prin Banca Comercială Transilvania.
Cum îmi trec la nume casa cumpărată cu chitanţă de mână?
Am achiziţionat în anul 1980 un imobil, cu o chitanţă de vânzare-cumpărare de mână, încheiată în faţa unui notar. Acum vreau să vând casa, dar potenţialii cumpărători îmi cer un act de proprietate. Cum pot obţine acest act? Aurel Scutaru, Sibiu
RĂSPUNS: Pentru a vă trece casa pe numele dv., aveţi două posibilităţi: fie o acţiune în instanţă, cu doi martori care să confirme că aţi făcut plata imobilului în anul 1980, fie o acţiune, tot în instanţă, dar invocând dreptul de uzucapine asupra imobilului, pentru care nu mai este nevoie de chitanţa de mână.

Urmărește-ne pe Google News