RĂSPUNS: Potrivit art.61 alin (1), din Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, republicată, ”rectificarea actelor de stare civilă și a mențiunilor înscrise pe marginea acestora se face în temeiul dispoziției primarului unității administrativ-teritoriale care are în păstrare actul de stare civilă, din oficiu sau la cererea persoanei interesate”.
Cererea-tip de rectificare a actelor de stare civilă și a menţiunilor înscrise pe acestea, însoţită de actele doveditoare, se depune de către persoana interesată la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor sau la primăria unităţii administrativ-teritoriale care are în păstrare actul de stare civilă ori, după caz, la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau la primăria de la locul de domiciliu al acesteia.
Cererea se soluţionează în termen de 30 de zile, prin emiterea dispoziţiei de către primarul localităţii, care se comunică solicitantului în termen de 10 zile de la data emiterii.
La rubrica “mențiuni” din cuprinsul actului de stare civilă rectificat, se înscriu numărul și data dispoziției primarului unității administrativ – teritoriale care a emis-o, precum și conținutul rectificării.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro