Costuri aproximative ingrediente: ouă – 2,50 lei, făină – 1 leu, zahăr – 1 leu, cacao – 0,50 lei, ulei – 0,50 lei, praf de copt – 0,40 lei, zahăr vanilat – 2 lei, sare – 0,10 lei. Total: 8 lei
Ingrediente: 5 ouă, 200 grame făină, 200 grame zahăr tos, 1 linguriță praf de copt, 2 linguri cacao, 4 linguri ulei, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de sare.
Preparare: Se separă gălbenuşurile de albuşuri, albuşurile se bat spumă, cu praful de sare, apoi se adaugă zahărul tos şi zahărul vanilat. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, până când se obţine o maioneză și se toarnă peste albușurile bătute, amestecând de jos în sus cu o spatulă. Făina se amestecă cu praful de copt și se pune peste ouă. Se împarte compoziția în două părți egale. În una se pune cacaoa şi se încorporează. Se toarnă în tava cu hârtie de copt pe fund coca albă, iar deasupra ei – compoziţia cu cacao. Se împunge cu spatula uşor, ca să se întrepătrundă cele două culori. Se dă la cuptor pentru circa 40 minute. Se probează dacă s-a copt cu ajutorul unei scobitori.