Costuri aproximative ingrediente: ouă – 3 lei, făină -1 leu , zahăr -1 leu, ulei – 0,50 lei, lapte – 1 leu, praf de copt – 0,50 lei, sare – 0,10 lei, lămâie: 1 leu, Total: 8,10 lei

Ingrediente: 6 gălbenușuri, coaja rasă de la o lămâie, 300 g zahăr,
150 ml ulei, 200 ml lapte, 250 g făină, 1 praf de copt, sare

Preparare: se freacă gălbenușurile cu un praf de sare pentru intensificarea culorii, apoi se adaugă zahărul și se freacă până se albesc. Se adaugă apoi: uleiul, laptele, coaja rasă de lămâie și la final, făina amestecată cu praful de copt. Se pune aluatul în tava de chec tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Se taie rece, pudrat cu zahăr.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News