Mâncare de vinete. Costuri aproximative ingrediente: vinete: 3 lei, ulei: 0,50 lei, piper: 0,50 lei, sare: 0,20 lei, roşii: 2,00 lei, ceapă: 1 lei, pătrunjel: 0,50 lei.Total: 7,70 lei
Ingrediente: 2-3 linguri ulei, 300 g pulpă de roşii, piper boabe şi măcinat, sare, 2 cepe roşii, 4-5 vinete medii, 2-3 fire pătrunjel
Preparare: se spală şi se curăţă vinetele, se taie felii potrivite şi se lasă aproximativ două ore, într-o sită, la scurs. Separat, se curăţă ceapa, se spală şi se toacă solzişori. Se căleşte în uleiul încins, până devine transparentă. Între timp, se scurg vinetele de sucul pe care şi l-au lăsat şi se pun şi ele să se călească împreună cu ceapa. Se condimentează cu sare şi piper boabe. Se adaugă puţină apă clocotită şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc mediu, ca să nu se lipească. Spre sfârşit, după ce au scăzut legumele, se adaugă piureul de roşii, se mai fierbe 20 de minute şi se bagă în cuptor să se rumenească. Se serveşte cu pătrunjel tocat.