Preţuri aproximative ingrediente: paste – 1,50 lei, carne – 5 lei, ceapă – 0,10 lei, morcov – 0,30 lei, suc de roşii – 1 leu, vin – 1 leu, usturoi – 0,20 lei, ulei – 0,10 lei, piper, cimbru, oregano, busuioc, sare – 0,50 lei. Total: 9,70 lei.

Ingrediente: 400 g  paste, 500 gr carne tocată (porc, amestec sau pui), 1 ceapă, 1 morcov, 1 cană cu suc de roşii, 50 ml vin, 2 căţei de usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, oregano, busuioc.

Preparare: ceapa se taie mărunt, morcovul se taie cubuleţe mici şi se călesc împreună în ulei; se pune şi carnea tocată, se sărează şi piperează şi se toarnă deasupra vinul. Se amestecă şi se pune la fiert la foc mic cca 15 minute, apoi se adaugă usturoiul, sucul de roşii, cimbru, busuioc şi oregano (câte un vârf de linguriţă). Se mai lasă pe foc 10 minute. Pastele fierte în apă cu sare se strecoară, se trec pe sub jet de apă rece, se aşază pe platou şi se răstoarnă peste ele sosul fierbinte.

Iată o rețetă rapidă dacă îți plouă în gură după niște paste cu carne tocata delcicioase!

Urmărește-ne pe Google News