Costuri aproximative ingrediente: ½ conservă mazăre: 1,50 lei, ½ kg cartofi – 1,25 lei, două cepe – 0,50 lei, două ouă – 0,80 lei, două roşii – 1 leu, 100 ml ulei – 0,50 lei, o lămâie – 1 leu, sare, piper – 0,10 lei. Total: 6,65 lei

Ingrediente: ½ conservă mazăre, ½ kg cartofi două cepe, două ouă, două roşii, 100 ml ulei, o lămâie, sare, piper.

Preparare: se spală cartofii şi se fierb. Se lasă să se răcească şi se taie cubuleţe.  Se fierbe un ou tare. Cu gălbenuşul lui şi cu gălbenuşul oului crud se prepară o maioneză, amestecând cu uleiul şi stropind cu suc de lămâie.  Se pun peste cartofi ceapa tăiată julien, mazărea, maioneza, albuşul fiert tăiat bucăţele, se sărează şi piperează. Se dă la rece şi se serveşte cu roşii tăiate alături, pe farfurie.

 

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News