Costuri aproximative ingrediente: ciuperci: 5 lei, ceapă: 0,50 lei, cartofi: 0,50 lei, ulei: 0,50 lei,  morcov: 0,50 lei, sare şi piper: 0,20 lei, usturoi: 0,50 lei, boia: 0,50 lei, pătrunjel: 0,50 lei. Total: 8,70 lei

 

Ingrediente: 500 g ciuperci champignon maro, un morcov, o ceapă, 2 cartofi, 4-5 căţei de usturoi, 1 l apă (sau supă de legume), sare, piper, 100 ml ulei, o linguriţă de boia dulce, pătrunjel.
Preparare: se spală ciupercile sub jet de apă rece şi se taie feliuţe. Se curăţă şi se taie ceapa şi usturoiul, apoi se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoarea mică. Se curăţă şi se taie cubuleţe cartofii. Se ia o tigaie, se pune uleiul şi se rumenesc ceapa, usturoiul, ciupercile, morcovul şi cartofii. Se adaugă sare şi piper. Când legumele s-au rumenit, se iau de pe foc şi se adaugă boia dulce şi apă cât să le acopere. Se lasă la foc mic până când cartofii sunt fierţi. Apoi, legumele şi zeama se strecoară şi  se mărunţesc cu blenderul. Se pune piureul într-o oală şi se adaugă 1 l de apă (supă de legume), după care se lasă să fiarbă. Se asezonează cu sare şi piper după gust. Se serveşte cu pătrunjel tocat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News