Costuri aproximative ingrediente: carne de pui – 6 lei, albitură – 1 leu, ceapă – 0,30 lei, morcov – 1 leu, pătrunjel – 0,50 lei, sare, piper – 0,10 lei, ou – 0,50 lei, griş – 0,20 lei. Total: 9,60 lei

Ingrediente: 1 kg carne de pui cu os (spate, gât, labe, aripi), albitură (1-2 rădăcini de pătrunjel/ţelină/păstârnac), 1 ceapă mare, 1 legătură de pătrunjel, 60 g griş, un ou, sare, piper.

Preparare: se pune la fiert carnea în 4 litri de apă în care s-a pus o linguriţă de sare. Se lasă să fiarbă la foc potrivit, adunând spuma de mai multe ori.  Când nu mai există spumă se adaugă rădăcinoasele şi ceapa tăiate mărunt sau în bucăţi mai mari, după gust. Se continuă fierberea la foc mic, până când sunt fierte şi carnea, şi legumele. Apoi se scot cu o spumieră, iar supa se strecoară de mai multe ori, până când rămâne limpede.

Pentru găluşti se bate oul, se toarnă grişul în fir subţire, amestecând continuu. Se lasă pasta la temperatura camerei 10-15 minute, timp în care se înfierbântă l litru de supă; când este gata să dea în clocot, se pun găluştile, luate cu lingura una câte una. După câtea clocote se stinge focul şi se acoperă oala cu capacul. Găluştile se scot după circa 10 minute, când s-au umflat numai bine. Se pune supa în farfurii adăugând piper şi pătrunjel verde, tocat mărunt.          

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News