Ștefan Eleonora, din București, persoană cu handicap accentuat, coproprietară a apartamentului de domiciliu, ne-a comunicat că este obligată să plătească 50% din impozitul pe locuință.

Or, potrivit art. 456, lit. t, din Legea 227/2015, este scutită de impozit “clădirea folosită ca domiciliu, aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat”.

La solicitarea redacției, am primit de DTIL Sector 6 următorul răspuns: “Stimate domn, referitor la solicitarea dumneavoastră, precizăm următoarele: potrivit art. 11, din Legea nr.207/2015, privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, personalul din cadrul organului fiscal este obligat să păstreze secretul asupra informațiilor de care a luat cunoștință, ca urmare a exercitării atribuțiilor de serviciu (…). Cu stimă, George Adam, șef serviciu, DGITL S6”.

Ca urmare, întrebăm pe această cale, atât Primăria Sectorului 6, cât și Ministerul Finanțelor Publice, cum este posibil ca doamna în cauză, care îndeplinește ambele condiții legale (handicap accentuat + coproprietar al casei) să fie obligată la plata impozitului pe locuință?

FOTO: primarie6.ro

Urmărește-ne pe Google News