– Verifică dacă site-ul este de încredere , dacă oferă date de identificare complete (contact, adresă, cod de înregistrare fiscală ș.a), opinii ale altor cumpărători, condiţii de livrare şi de garanţie etc.

– Înainte de a introduce numărul cărţii de credit pe un site de comerţ online, verifică dacă site-ul solicitat este unul securizat (de tipul https:// ), pentru că atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card, codurile folosite ș.a.

– Nu completa niciun formular online în care ți se cer datele personale și nu deschide emailuri de tip SPAM.

– Verifică de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.

– Folosește un serviciu de curier, cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-te astfel că ai plătit pentru ce ai comandat.

– Acordă o atenţie deosebită tranzacţiilor în care sunt implicate persoane din alte ţări, întrucât procedurile de returnare a bunului sau banilor sunt mai complicate. Înainte de cumpărare, trebuie determinate taxele de transport şi condiţiile de garanţie.

Poliția a depistat 271 de “țepari”

Poliţia Română a recuperat, numai în primele șase luni ale anului, peste 2.640.000 de lei, proveniţi din comerţ on-line ilicit, iar faţă de 271 de persoane se fac cercetări, pentru comiterea a peste 1.200 de infracțiuni. Potrivit Telegrama.ro, peste 200 de site-uri şi 400 de persoane au fost verificate de polițiștii de investigare a criminalității economice,  în cadrul planului de acţiune ,,In Ours Sites 2016”, demarat la nivel național. Investigațiile continuă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News