– În timpul periajului dinţilor, nu lăsa apa să curgă. Umezeşte periuţa, apoi închide robinetul, pune pasta de dinţi, periază şi clăteşte.
– Când te speli, fă duş, nu baie, pentru că umplând cada vei consuma multă apă.
– Atunci când reglezi temperatura apei la duş, dă apa caldă mai încet, în loc să dublezi volumul, adăugând apă rece. Vei economisi, pentru că apa caldă este mai scumpă.
– Înlocuieşte capul de duş obişnuit cu unul economic. Deşi când te speli nu simţi diferenţa, acesta introduce aer în apa care curge prin duş, reducând consumul.

Modifică rezervorul de WC

– Când speli vasele, umezeşte-le puţin şi închide apa când foloseşti detergentul şi buretele. Dă-i drumul doar când le clăteşti.
– Nu te apuca să speli dacă nu ai multe haine murdare. Aşteaptă să ai suficiente rufe, cât să umpli capacitatea cuvei maşinii de spălat. Foloseşte detergent ecologic, pentru că acesta reduce cantitatea de apă pentru clătire.
– Înlocuieşte rezervoarele de apă de la WC obişnuite cu unele cu un consum reglabil. Poţi reduce astfel cu până la 50% consumul de apă.
– Dacă nu ai un rezervor de toaletă cu un consum reglabil, poţi să îl modifici puţin, astfel încât să nu mai consume atât de multă apă. Ia un recipient din plastic de doi litri, umple-l cu nisip, strânge dopul şi pune-l în bazinul toaletei. În acest mod, de fiecare dată când vei trage apa, va curge o cantitate mult mai mică.

 
 

Urmărește-ne pe Google News