Potrivit sursei citate, sondajele publice estimează că majoritatea rușilor intenționează să voteze în favoarea amendamentelor.

Vladimir Putin, 67 de ani, are deja patru mandate la activ, devenind președintele Rusiei pe 7 mai 2000.

Utilizatorii de social media au postat fotografii ale noii Constituții pe rafturile librăriei din Moscova.

Un purtător de cuvânt al lanțului de librării a precizat pentru site-ul RBC că ”nu există interdicții sau restricții” cu privire la distribuirea noii Constituții, considerând că este o ”practică obișnuită” și un mod prin care cetățenii se pot familiariza cu noutățile legislative. Acesta a menționat că librăriile vor înceta să mai vândă noua Constituție dacă alegătorii nu susțin modificările la referendumul de la 1 iulie.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu consideră ”mare scofală” punerea în vânzare a noii Constituții, în special, ”dacă scrie clar că amendamentele intră în vigoare doar după vot”.

Putin a mai beneficiat de o modificare a Constituției în 2012

Vladimir Putin a devenit președinte interimar al Rusiei la data de 31 decembrie 1999, după ce președintele Boris Elțîn și-a dat demisia, iar apoi a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000. În 2004, el a fost reales pentru un al doilea mandat, care a durat până în 7 mai 2008, potrivit Wikipedia.

Din cauza limitei prevăzute de Constituție, Putin nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat prezidențial consecutiv în 2008, dar după victoria succesorului sprijinit de el, Dmitri Medvedev, în alegerile prezidențiale, Putin a fost numit de acesta prim-ministru al Rusiei. Putin a ocupat această funcție în intervalul 8 mai 2008 – 4 martie 2012.

În 2012 a devenit pentru alți 6 ani președinte al Federației Ruse (în urma modificării Constituției). În 18 martie 2018 Vladimir Putin a fost reales în funcția de președinte al Rusiei, tot pentru un mandat de 6 ani.

 
 

Urmărește-ne pe Google News