De după Revoluţie, suceveanul a fost şi este lider de sindicat. Până să iasă la pensie, el a avut catedră la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” numai că aici au predat alţi profesori Adică, Constianti Cernica sa nu preda deoarece trebuia să se ocupe de sindicat. În perioada 2002-2008, el a primit salariu de merit deşi aceasta se acordă doar profesorilor care au rezultate deosebite la catedră.
Situaţia a fost reclamată, pe baza documentelor, Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care a demarat o anchetă penală faţă de Lucian Lungu, cel care, în calitate de fost director, a semnat pentru acordarea salariului de merit. Conform anchetei procurorilor, în timp ce era preşedinte al Sindicatului Judeţean din Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, Cernica a fost recompensat cu salariu de merit timp de şase ani, în perioada 1 ianuarie 2002-1 ianuarie 2008. El era profesor titular la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, însă fiind lider de sindicat a fost degrevat de activitatea didactică.
Legea nu condiţionează în mod expres acordarea salariului de merit de susţinerea orelor de curs, însă există o procedură care trebuie că justifice încasarea acestor bani, procedură care, au constatat procurorii, nu a fost îndeplinită.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News