UPDATE: Florin Roman, liderul deputaților PNL, a venit cu o reacție după afirmațiile Avocatului Poporului: „Renate Weber este beneficiară de pensie specială și dezinformează voit opinia publică”.
Florin Roman a precizat că Renate Weber „beneficiază de pensie calculată similar cu cea a judecătorilor Curţii Constituţionale” și a adăugat că „dacă ar fi citit atent cererea de revocare a PNL, doamna Weber putea ușor să constate că, fiind asimilată judecătorilor CCR, e direct interesată și intr-un evident conflict de interese”.
„Conform legii, doamna Renate Weber nu-și încasează pensia specială in timpul mandatului, ci la finalul acestuia. Este încă un motiv întemeiat pentru ca politicienii care nu fac scut in jurul lui Renate Weber și al PSD sa voteze cererea de revocare înaintată de PNL”, a adăugat liderul deputaților PNL.
„Nu mai putem accepta pensii nesimțite, ca cea de 75.000 de lei, primită de fostul comandant al penitenciarului Colibași”, a mai spus Florin Roman.
UPDATE: Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunțat că „nu comentează solicitarea de revocare din funcție, așteptând derularea procedurii parlamentare”.
Totodată, Weber susține că „Avocatul Poporului și Adjuncții acestuia sunt asimilați funcțiilor de ministru și secretar de stat și nu beneficiază de pensii de serviciu sau speciale”.
Reprezentanții Partidului Național Liberal susțin că Renate Weber „a acționat cu depășirea competențelor legale”, respectiv
„declanşarea mecanismului naţional privind prevenirea torturii (MPN) cu privire la unităţile sanitare care tratează pacienţi COVID 19”.
Totodată, liberalii susţin că Renate Weber se află într-un „grav conflict de interese” fiindcă a decis blocarea intrării în vigoare a Legii pentru modificarea Codului Fiscal, adoptată de Parlament, prin care pensiile speciale sunt impozitate, „eliminând astfel discrepanţele care au generat revolta poporului român în privinţa inechităţii sistemului public de pensii”.
Cum arată documentul de cerere a revocării lui Renate Weber
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4